Chili con carne

Först vill jag tacka Lasse och Ulle för en jättetrevlig kväll igår med god mat och trevligt sällskap. Vi blev bjudna på en väldigt god fiskrätt och en farligt god tobleronepannacotta till efterrätt.
Till middag ikväll lagade jag en stor gryta med chili con carne.
Till grytan hade vi ris, en grönsallad och nachoschips. 

Ingredienser:
2 gula lökar
800 g blandfärs

1 röd paprika
1 grön paprika
1 röd färsk chili
2 vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater
2 burkar vita bönor i tomatsås (400 g x 2)
2 dl vatten
2 dl creme fraiche

2 köttbuljongtärningar

2 tsk paprikapulver
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 ½ tsk salt
soya


Gör så här:
Skär löken och paprikan i bitar och finhacka vitlöken och chilin. Bryn färsen. Lägg i löken, paprikan, vitlöken och chilin och fräs i några minuter till. Häll i krossade tomater, vatten, vita bönorna samt kryddorna och låt sjuda ihop. Tillsätt creme fraiche och ta i lite soya om du vill ha grytan mörkare.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.