Nutellasockerkaka

Vädret har väl inte varit det bästa idag, men då passar det bra att vara inne och baka. Bakade en nutellasockerkaka till fikat och den slukades med god aptit.
Önskar alla läsare en riktigt bra helg!

Ingredienser:
Form ca 1 ½ liter:
50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1- 1 ½ dl nutella

Garnering:
nutella

Gör så här:
Smörj och bröa en form. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt smör/mjölkblandningen och sist mjölet som har blandats med bakpulvret och vaniljsockret. Värm nutellan lite i mikron. Häll i 2/3 av smeten i formen och ringla över nutellan och häll över resten av smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter.
När kakan har svalnat lite så ringlar du över lite nutella över kakan.




Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.