Kycklinggratäng med bacon och champinjoner

En stor gratäng är både lättlagat och gott när du ska bjuda många på middag.
Vi var 11 till bords och jag dubblade receptet. Till kycklinggratängen serverades saltbakade färskpotatisar och receptet på dem hittar du här.

Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:
1 kg kycklingfilé
1 pkt bacon
150 g färska champinjoner
2 dl créme fraiche tomat & basilika
2 dl creme fraiche

2 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 dl mangochutney
2 vitlöksklyftor
1 krm cayennepeppar
½ krm svartpeppar
salt

Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Bryn dem i stekpannan och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Lägg över dem i en ugnssäker form. Skiva och stek champinjonerna och baconet och lägg dessa över kycklingen.

Blanda ihop créme fraiche och grädde tillsammans med tomatpurén, mangochutney, pressad vitlök, peppar och salt. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.

På bilden är det dubbel sats av receptet på kycklinggratängen.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.