Chocolate chip cookies med påskägg

Dessa underbara kakor är inte alls nyttiga med väldigt goda. Kan även varna för att de är beroendeframkallande.
För lite extra påskkänsla så garnerades dom med små chokladpåskägg.
 
Ingredienser:
ca 30 stycken kakor:
300 gram smör
2 ½ dl socker
2 ½ dl farinsocker
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
7 1/2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
2 msk kakao
200 g grovt hackad mjölkchoklad

 
Garnering:
godis chokladägg

Gör så här:

Smält smöret. Vispa ägg, farinsocker, strösocker och vaniljsocker poröst.
Blanda sedan i det smälta smöret och vispa ihop. Tillsätt resten av ingredienserna.
Fortsätt att blanda tills smeten blir fast.
Blanda i mjölkchokladen i smeten.
Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt för de flyter ut till platta kakor.
Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Tryck försiktigt i godisäggen i kakorna.
Låt kakorna svalna på plåten innan du flyttar dem, då de är ganska porösa när du precis har tagit ut dem från ugnen.
 
 
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.