Potatissallad till 50 personer

Imorgon är det dax för student och jag har gjort en potatissallad som räcker till 50 personer. Jag använder färdigtärnad potatis på burk. Det är viktigt att man låter vätskan rinna av potatisen ordentligt innan den blandas ner i majonäsen. Snart är allt förberett och gästerna kan komma.

Ingredienser:
1 burk tärnad potatis på burk (6,4 kg avrunnen vikt)
1 stor purjolök
2,5 dl vispgrädde
5 kg majonäs (vitare variant)
80 g dill (fryst)
grovmalen svartpeppar
salt

Gör så här:
Låt potatisen rinna av ordentligt. Skölj och finhacka purjolöken. Blanda ihop majonäsen, grädden, purjolöken och dillen. Krydda med peppar och salt. Rör till sist försiktigt i potatisen. Låt stå till dagen efter innan servering.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.