Att äta vegetariskt blir allt vanligare och många byter i alla fall ut en måltid i veckan till ett vegetariskt alternativ. Jag lagade en grönsakspaj med halloumi och till pajen serverades en grönsallad.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
25 g smör
3 msk kallt vatten
Fyllning:
½ röd paprika
½ gul paprika
½ squash
3 salladslökar
150 g halloumi
1 dl riven ost
2 ägg
1 ½ dl mjölk
salt
peppar
Gör så här:
Pajdeg:
Låt gärna degen vila i kylen i ca 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.
Fyllning:
Skär paprikan, squashen och salladslöken i bitar. Fräs dem i en panna med smör.
Krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna i det förgräddade pajskalet.
Skär halloumin i skivor och stek dem. Fördela halloumin över grönsakerna och strö över den rivna osten.
Vispa ihop äggen och mjölken och smaka av med salt och peppar. Häll över pajen och grädda på 200 grader i ca 20-25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat. Servera en grönsallad till pajen.