Laxfilé med chutneytäcke och cashewnötter

Vi hade vänner över på middag och jag bjöd på laxfilé som toppades med ett chutneytäcke och cashewnötter. Till laxen serverades färskpotatis, sparris, späda morötter och en kall räksås. Receptet på räksåsen kommer jag att lägga ut sen. Jag använde rabarberchutney.
Vill du göra egen rabarberchutney hittar du receptet här.

Ingredienser:
8 laxfiléer
salt
chilimix

Täcke på laxen:
400 g philadelphia
2 dl rabarberchutney eller annan chutney
½ tsk salt
150 g cashewnötter
flytande honung

Gör så här:
Lägg laxen i en ugnsform och krydda med salt och en chilimix krydda. Fungerar även bra med en annan kryddblandning som du tycker om. Blanda ihop philadelphiaost, rabarberchutney och salt. Fördela röran över laxen. Grovhacka cashewnötterna och lägg dem över fisken. Ringla till sist över flytande honung. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 30-35 minuter, lite beroende på storleken av laxfiléerna.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.