Kycklingfilé tricolor

Kvällens middag blev kycklingfiléer, fyllda med tomat, basilika och mozzarella. 
Till kycklingen, hade vi rostade rotfrukter i ugn, vitlöksstekta champinjoner och en cidersås. Såsen lägger jag ut receptet på imorgon.

Ingredienser:
Till 6 personer:
6 kycklingfileér
6 st små plommontomater
30 basilikablad
15 skivor mozzarella
salt
peppar
persillade
olivolja

Gör så här:
Skär 5 skåror i varje kycklingfilé. Krydda med salt och peppar runt om. Lägg filéerna på en bakplåtspappersklädd plåt. Skär tomaterna och mozzarellan i skivor. Skär sedan mozzarellan i halvor. Lägg ett basilikablad, en halva mozzarellaost och en tomatskiva i varje skåra.
Krydda till sist filéerna med persillade och ringla över lite olivolja. Sätt in kycklingen i ugnen på 200 g tills kycklingen är klar. Ca 30-40 minuter för normalstora filéer.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.