Pankopanerad laxfilé

Jag lagade pankopanerad laxfilé och till den serverades potatismos, sparris och en kall räksås. Receptet på räksåsen lägger jag ut imorgon. Receptet på laxen kommer här.

Ingredienser:
Till 4 personer:
4 st laxfiléer á 120 g
salt
peppar

Panering:
1 ½ dl pankoströbröd
2 msk honung
2 msk sötstark senap
½ msk rivet citronskal
2 msk olja
2 msk finhackad dill

Garnering:
räkor
dill
citron

Gör så här:
Krydda laxen med salt och peppar och lägg den i en bakplåtspappersklädd ugnsform.
Blanda ihop alla ingredienserna till paneringen och ”klappa” in den i laxen.
Sätt in fisken i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Garnera med några färska räkor, dill och citron.


Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.