Nektarin och aprikosmarmelad

Detta recept har jag fått av en kompis och det blir 2 små burkar marmelad.

Det är så gott och lyxigt med en hemgjord marmelad. Med syltsocker gör du den snabbt och lätt.

Ingredienser:

Till 2 små bukar:
3 st nektariner 
6 st torkade aprikoser
1 ½ dl syltsocker

Gör så här:
Kärna ur nektarinerna och skär dem i små bitar. Hacka aprikoserna och blanda dem med sockret och nektarinerna i en kastrull. Värm på medelvärme så nektarinerna saftar sig. Kör i mixer till lagom konsistens. Häll tillbaka i kastrullen. Koka i ca 10 minuter. Gör ett syltprov för att se i fall marmeladen är klar. (Klicka ut lite marmelad på en kall tallrik och dra sedan fingret igenom den, rinner den inte ihop så är marmeladen färdig). Häll upp på små rena glasburkar och låt svalna.
Förvara marmeladen svalt.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.