Rotmos med köttkorv

Rotmos är en klassisk husmanskost och jag serverade köttkorv som jag kokade i saltat vatten med kryddpeppar och lagerblad.  En del av kokspadet använder jag sedan till att spä rotmoset till rätt konsistens. Har du inget kokspad använder du vatten med buljong i för att få god smak på moset. Självklart måste man ha senap till.

Ingredienser till 4 portioner:

3 morötter

1 kålrot ca 600-700 g

6 potatisar ( Ca 500-600 g)

75 smör

kokspad från köttkorven eller vatten med buljong 

salt

vitpeppar

Gör så här:

Skala och skär morötterna och kålroten i bitar. Lägg dem i en kastrull med saltat vatten och koka dem i ca 10 minuter. Skala och skär potatisen i bitar under tiden och lägg sedan i dem i det kokande vattnet.

När rotfrukterna är mjuka så mosar du med en stöt, lägg i smöret och späd med spadet som du kokade korven i till lagom konsistens. Krydda med salt och peppar.

Vill du ha ett finare rotmos så använd elvispen.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.