Ingefärsshot med honung och citron

Nu i förkylningstider kan det vara bra att ta en ingefärsshot för att hålla förkylningen borta.

Jag tar en hutt varje dag.

Ingredienser:

350 g färsk ingefära

1 liter vatten

½ dl honung

2 citroner

Gör så här:

Skölj ingefäran noga och riv den sedan grovt med skalet på. Lägg den i en gryta och häll i vattnet. Värm upp under omrörning till 60 grader. Ta bort grytan från värmen och låt stå med lock på tills temperaturen har gått ner till 40 grader. Rör i honungen och låt det stå och dra i ett par timmar till. Pressa i saften från citronerna och rör runt. Sila sedan av och häll upp på rena flaskor. Ställ i kylen och ingefärsshoten håller i en månad. Drick ca 3 cl om dagen och på så sätt håller du förhoppningsvis förkylningen borta.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.