Fläskytterfilé i sockerkaksform

En rätt som är lätt att laga och köttet blir väldigt mört och gott.

Ingredienser:

Till 4 personer:

1 st fläskytterfilé 

3 dl grädde

1 dl lingonsylt

1 st köttbuljongtärning

2 msk soja

½ tsk salt

½ tsk svartpeppar

½ tsk rosmarin

Sås:

1 dl grädde

 ev maizenamjöl till redning

Gör så här:

Putsa köttet och krydda det med salt, peppar och rosmarin. Lägg köttet i en avlång sockerkaksform. Rör ihop grädde, lingon, soja och smula i buljongtärningen. Häll över köttet och sätt in i ugnen på 175 g i ca 90 minuter. Vänd på köttet och häll över skyn några gånger under stekningen. När köttet är klart , ta upp det och vira in det aluminiumfolie för att vila en stund. lägg skyn i en kastrull. Tillsätt grädden och låt koka upp. Red ev av med maizenamjöl om du vill ha såsen tjockare. Skär upp köttet i skivor och häll över såsen. Servera tex hasselbackspotatis eller kokt potatis till.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.