Knäckig bananpaj

Gillar du friterade bananer med glass ? I så fall kommer du att gilla den här pajen.

Ingredienser:

3-4 mogna bananer

½ dl ljus sirap

1 dl socker

1 ½ dl vetemjöl

100 g rumsvarmt smör

1-2 krm salt

Gör så här:

Ta fram smöret så det får rumstemperatur eller kör det lite i mikron.

Blanda ihop smöret med sirapen, vetemjölet, sockret och saltet till en jämn smet. Skala och skär bananerna i skivor. Lägg dem i en lite mindre pajform eller ugnsform. Min hade  23 cm i diameter. Bred smeten över bananerna och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Tänk på att tiden kan variera beroende på ugn. Ta ut den när den har fått fin färg. Pajen är godast att servera varm och med vaniljglass till.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.