Frasig sötpotatis

När jag grillade kycklingjärpar, så gjorde jag krispig sötpotatis till.

Här kommer receptet.

Ingredienser:

800 g sötpotatis

1 dl pankomjöl

olja

salt

persillade

 riven parmesanost

 finklippt persilja

Gör så här:
Skala och skär upp sötpotatisen i långa klyftor. Lägg potatisen i vatten i minst 1 timme.  Häll av vattnet och torka potatisen lite. Blanda potatisen med lite olja och pankomjölet. Lägg upp på en bakplåtspappersklädd plåt och krydda med salt och persillade.
Sätt in i ugnen på 225 grader tills potatisen är krispig. Tiden kan variera beroende på tjockleken. Vill du ha mer färg på dem så sätt ugnen på grill i slutet av tillagningen. Ta ut och strö på parmesanost och finklippt persilja. Servera.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.